zoek op deze website

Nieuws     

donderdag 18 juni 2020
Najaarsaanbieding 2020 online!

vrijdag 20 maart 2020
Wij presenteren de zomercatalogus van 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Meer nieuws... -->

AMBASSADEURS GEZOCHT!
dinsdag 2 juli 2013

We zijn op zoek naar ambassadeurs voor
De kleur van de herinnering van Care Santos
De geniale vriendin van Elena Ferrante
De wereld vergeten van María Dueñas

Uitgeverij Wereldbibliotheek zoekt hartstochtelijke lezers. Lezers die hun enthousiasme voor onze boeken willen uitdragen. Boeken die net zijn verschenen en boeken die nog gaan verschijnen. Wil je ambassadeur worden van Care Santos’ De kleur van de herinnering, Elena Ferrantes De geniale vriendin of María Dueñas’ De wereld vergeten? Of misschien wel van alle drie? Meld je dan nu aan via publiciteit@wereldbibliotheek.nl en lees deze boeken voordat ze in de winkels liggen!

Wil je ambassadeur worden van De kleur van de herinnering (Care Santos), De geniale vriendin (Elena Ferrante) of De wereld vergeten (María Dueñas), of misschien wel van alle drie? Geef je dan nu op door een e-mail naar publiciteit@wereldbibliotheek.nl te sturen met daarin de roman(s) van jouw keuze!
► Je ontvangt een pdf van de door jou gekozen roman(s), die je kunt lezen op je PC, iPad of e-reader;
► Eind augustus vragen we naar jouw mening over het boek/de boeken;
► Als je heel enthousiast bent, ontvang je 3 exemplaren van de roman(s), die je vervolgens doorgeeft aan lezers in jouw omgeving;
► We vragen je ook om jouw mening over het boek overal te laten horen: op Facebook, Twitter, op feestjes en borrels!
► Uitgeverij Wereldbibliotheek is vrij om jouw reactie voor publicitaire doeleinden te gebruiken.

Vragen over het ambassadeurschap kun je stellen via publiciteit@wereldbibliotheek.nl

_______________________________________________________________________

Om welke romans gaat het?

Hieronder vind je van iedere titel een korte beschrijving.

***

Care SantosDe kleur van de herinnering

‘Op een dag vertel ik alles wat ik me herinner en dan zullen de doden zich omdraaien in hun graf,’ fluisterde Concha eens tegen haar geliefde Aurora.

De eerste zin van De kleur van de herinnering van Care Santos zet meteen de toon van dit mysterieuze verhaal, in de lijn van De schaduw van de wind (Carlos Ruiz Zafón) en Het geluid van de nacht (María Dueñas). Kunsthistorica Violeta Lax reist af naar Barcelona, naar het 19de-eeuwse huis van haar grootvader, de beroemde kunstschilder Amadeo Lax. Het familiehuis heeft jaren leeggestaan en wordt nu verbouwd tot bibliotheek. Violeta komt het fresco dat Amadeo maakte van zijn vrouw Teresa, haar grootmoeder, bewonderen, voordat het wordt verwijderd. Maar achter het fresco blijkt zich een dichtgemetselde ruimte te bevinden waarin men het lijk van een vrouw aantreft…

Care Santos (Barcelona, 1970) wordt in Spanje beschouwd als een groot talent. De Spaanse pers typeerde haar roman als volgt: ‘Verslavend! De kleur van de herinnering voert je mee naar het fascinerende Barcelona en zet je aan het denken over de herinneringen die we nalaten aan de toekomstige generaties.’

Verschenen: 29 april 2013
Prijs: € 19,90, 430 blz.
ISBN: 9789028425163

***

Elena FerranteDe geniale vriendin

‘Met een van de meest genuanceerde portretten van vrouwelijke vriendschap in de laatste jaren balanceert Ferrante op een knappe manier memoirachtige emotionele authenticiteit met een doordegen sociologisch begrip van een maatschappij in verandering.’ - Vogue

Lila en Elena groeien op in de jaren vijftig in een arme maar levendige wijk van Napels, waar het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De slimme Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren. Hoe verschillend hun levens zich ook ontwikkelen, ze blijven vriendinnen.

Elena Ferrante vertelt het verhaal van een woonwijk, een stad, een land. Ze toont vijftig jaar Italiaanse geschiedenis en een vriendschap die zowel om liefde als rivaliteit draait. De geniale vriendin is een geweldige pageturner en een stijlvolle literaire roman met twee kleurrijke hoofdpersonen en sprankelende details.

Verschijnt: augustus 2013
Prijs: € 19,90, 336 blz.
ISBN: 9789028425088

***

María DueñasDe wereld vergeten

Van María Dueñas verscheen eerder Het geluid van de nacht, waarvan inmiddels al meer dan 50.000 exemplaren zijn verkocht. Haar nieuwe roman, De wereld vergeten, is een eerbetoon aan tweede kansen, verzoening, en vernieuwing.

Blanca Perea, werkzaam aan een universiteit in Madrid, is een vrouw van midden veertig. Haar kinderen zijn het huis uit. Wanneer ze ontdekt dat haar man een kind bij een andere vrouw heeft verwekt, heeft ze het gevoel dat haar bestaan op instorten staat. Om tot zichzelf te komen vertrekt ze naar Californië. Hier werkt ze mee aan een project aan de Santa Cecilia Universiteit: het documenteren van de nalatenschap van oud-professor Fontana. Tijdens haar werk aan dit ogenschijnlijk nutteloze project ontmoet ze Daniel Carter, een aantrekkelijke collega én oud-student van Fontana. Door deze twee mannen, de een via zijn postume getuigenissen en de ander door zijn groeiende betrokkenheid, wordt Blanca een wereld ingezogen vol hervonden gevoelens, begraven intriges, en deuren die niet volledig blijken te zijn gesloten.

Verschijnt: september 2013
Prijs: € 19,90, 416 blz.
ISBN: 9789028425048

***


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)