woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Imre Dietz in Centrale Bibliotheek Utrecht
woensdag 26 juni 2013

Zondag 30 juni vertelt Imre Dietz over haar thriller Ik kom eraan in de Centrale Bibliotheek in Utrecht, en sluit af met het dansen van de tango.

Imre Dietz is psycholoog en rollenspelacteur. De Argentijnse tango danst zij in haar vrije tijd. Imre: 'Toen ik er op mijn 22e mee kennismaakte, riep dat zo veel op (verlangen, overgave, ontspanning, spanning) dat ik altijd dacht: als ik ooit mijn jeugddroom ga verwezenlijken, namelijk een boek schrijven, dan moet tango erin. Vandaar dat naast voorlezen uit mijn debuut er ook een tangodemonstratie zal zijn, om iets mee te geven van de sfeer en om te ontdekken of andere mensen daar ook zo veel bij voelen. En zo niet, wat het dan wel bij hen oproept. Verder zal er ruimte zijn voor de psychologie van een sektarische beweging (onderwerp in Ik kom eraan), en het schrijven van een boek. Voor mij inspirerende vragen zijn: wat drijft je, waar hou je van, maak je keuzes op basis van waar je goed in bent of wat je fascineert? Graag ga ik daarover in gesprek op zondag 30 juni in de bibliotheek."

Zondag 30 juni, Centrale Bibliotheek Utrecht, eerste etage, 15.00-16.00 uur

Meer informatie vindt u hier.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam