donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Persreis naar Care Santos in Barcelona
donderdag 2 mei 2013

Voor de verschijning van De kleur van de herinnering van Care Santos gingen Lies Schut van de Telegraaf, Sonja de Jong van het Haarlems Dagblad en Nico Hylkema van de Leeuwarder Courant afgelopen weekend op bezoek bij de Spaanse bestsellerauteur in Barcelona.

Tijdens een stadswandeling door regenachtig Barcelona nam Care Santos (zie foto) de journalisten mee door de steegjes en straten van Barcelona, die de achtergrond vormen van haar nu in het Nederlands vertaalde roman De kleur van de herinnering. Santos toonde de historische plekken die een rol spelen in deze roman over een tragisch geheim van een familie op stand uit het begin van de twintigste eeuw. Historische en fictieve personages lopen door elkaar in dit mysterieuze verhaal, dat begint met de veelbelovende woorden:

‘Op een dag vertel ik alles wat ik me herinner en dan zullen de doden zich omdraaien in hun graf,’ fluisterde Concha eens tegen haar geliefde Aurora.

We kijken uit naar de interviews die binnenkort in de kranten zullen verschijnen!

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam