vrijdag 22 februari 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

'Satantango' genomineerd voor Independent Foreign Fiction Prize 2013
dinsdag 5 maart 2013

The Independent Foreign Fiction Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste naar het Engels vertaalde en in Groot-Brittannië gepubliceerde roman of dichtbundel. Satantango van László Krasznahorkai (vertaald van het Hongaars naar het Engels door George Szirtes) staat dit jaar op de longlist.

Bijzonder aan deze prijs is dat zowel de schrijver als de vertaler van het boek £ 5.000,- en een magnumfles champagne ontvangen. Ook genomineerd zijn o.a. A Death In the Family (Karl Ove Knausgaard), The Detour (Gerbrand Bakker), HHhH (Laurence Binet), The Sound of Things Falling (Juan Gabriel Vásquez) en Silent House (Orhan Pamuk).

Op 11 april wordt de shortlist met zes titels bekendgemaakt en in mei wordt duidelijk wie de prijs wint. Eerdere jaren wonnen onder anderen Orhan Pamuk, Philippe Claudel en Milan Kundera.

Satantango verscheen najaar 2012 in het Nederlands als Satanstango. Meer informatie over het boek vindt u hier.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam