woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

'Rug aan rug' genomineerd voor Europese Literatuur Prijs 2013
maandag 28 januari 2013

De Europese Literatuurprijs bekroont de beste Europese roman die in het afgelopen jaar in Nederlandse vertaling is verschenen en wordt in 2013 voor de derde keer uitgereikt. Rug aan rug van Julia Franck (vertaald uit het Duits door Goverdien Hauth-Grubben) staat op de longlist.

Dertien Nederlandse en Vlaamse kwaliteitsboekhandels selecteerden de beste romans uit het aanbod van in 2012 in vertaling verschenen Europese literatuur. De prijsuitreiking zal begin september, tijdens Manuscripta 2013 plaatsvinden. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 voor de schrijver van het bekroonde boek en € 2.500 voor de vertaler.

De shortlist zal in mei bekend worden gemaakt op een feestelijke avond in Spui25 in Amsterdam. De vijf kanshebbers op de shortlist zullen worden geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de shortlist van de Europese Literatuurprijs maakt een deel van de literair vertalers van de romans op de longlist een tournee langs betrokken boekhandels - daarbij zal dit jaar voor het eerst niet alleen Nederland maar ook Vlaanderen worden aangedaan. Het Vlaams Fonds voor de Letteren participeert in de organisatie hiervan.

Lees het hele persbericht hier.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam