donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

'Ik ben Maan' wint Zeeuwse Boekenprijs 2012
maandag 12 november 2012

Afgelopen zaterdag is bekend gemaakt dat Ik ben Maan, de debuutroman van Maan, de Zeeuwse Boekenprijs 2012 heeft gewonnen. Dat onthulde juryvoorzitter Karla Peijs zaterdagavond tijdens een diner in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

"Met haar on-Nederlandse barokke stijl, grillige maar ook weloverwogen romancompositie en lef schreef ze een van de meest prikkelende debuten van de laatste tijd", zei Peijs over de winnares. "Een boek met tomeloze literaire ambities, dwars, onorthodox en provocerend."

Voor de prijs waren dit jaar 46 titels ingestuurd. De jury had er vijf genomineerd. Behalve 'Ik ben Maan' waren dat 'Licht/Light' van Jan van Munster, 'Café Walraven' van Jan van Rijsingen, 'Hier, 20 jaar Bløf' van Ernst Jan Rozendaal en 'Een meedogenloze vrede' van André van der Veeke. Het was de tiende keer dat de Zeeuwse Boekenprijs werd uitgereikt.

De PZC publieksprijs ging naar het boek Omer Gielliet van Frans Meijaard, Reggie Corijn en Wilma Valk. De oeuvreprijs van de Zeeuwse boekhandelaren ging naar Kees Slager.

Klik hier om Ik ben Maan te bestellen.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam