woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

'Ik ben Maan' genomineerd voor Zeeuwse Boekenprijs
vrijdag 2 november 2012

De debuutroman Ik ben Maan van Maan is genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs 2012. De Zeeuwse Boekenprijs is een initiatief van het Zeeuws Tijdschrift, de Zeeuwse Bibliotheek, de PZC en de Zeeuwse boekhandels.

Op de shortlist staan naast Ik ben Maan de titels Een meedogenloze vrede van André van der Veeke, Hier - 20 jaar Blřf van Ernst Jan Rozendaal, Licht/Light van Jan van Munster en Peter Lodermeyer en Café Walraven van Jan van Rijsingen. De vijf boeken zijn gekozen uit een lijst van 46 inzendingen. Alle 46 boeken komen nog wel in aanmerking voor de publieksprijs.

De jury van de Zeeuwse Boekenprijs bestaat uit commissaris van de koningin Karla Peijs (voorzitter), hoofdredacteur van het Zeeuws Tijdschrift Paul van der Velde (secretaris), de net afgetreden directeur van de Zeeuwse Bibliotheek Ton Brandenbarg, PZC-hoofdredacteur Peter Jansen, en twee gastjuryleden: hoogleraar Louise Fresco en schrijfster Floortje Zwigtman.

De winnaar van de prijs wordt op zaterdag 10 november bekendgemaakt en ontvangt een geldbedrag van 1000 euro en het Zeeuws Meisje.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam