woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Lies van Gasse, Annemarie Estor en Maan op de Vlaamse Boekenbeurs!
woensdag 31 oktober 2012

Vanaf vandaag 31 oktober tot 11 november wordt in Vlaanderen de Boekenbeurs georganiseerd. Het thema van dit jaar is de Boekenheld. Maar waaruit bestaat de heldhaftigheid van een schrijver, en hoe kunnen we ze bij jonge auteurs herkennen? Het antwoord krijg je op de Jonge Helden stand (Hal 4 - stand 429).

Curator Lies Van Gasse, dichter en beeldend kunstenaar, brengt er het kruim van de jongste generatie schrijvers bij elkaar. Jonge Helden wordt een stand waar voortdurend wat te beleven valt en waar je elke dag een ander talent leert kennen.

Meer dan 30 auteurs scherpen hun pennen om het beste van zichzelf te geven. Een van de auteurs is Maan die bij Wereldbibliotheek debuteerde met de roman Ik ben Maan. Ook dichteres Annemarie Estor (Vuurdoorn me, De oksels van de bok) staat op het podium.

De grootst gemene deler tussen de schrijvers van morgen is dat zij gemakkelijk bruggen slaan met het publiek door andere kunstdisciplines en (multi)media te betrekken in hun schrijven. Stuk voor stuk brengt elke Jonge Held op een geheel eigen wijze het geschrevene vol bezieling aan de man. Misschien is het net dat dat hen tot helden maakt.

Een greepje uit de geprogrammeerde Jonge Helden staat op www.boekenbeurs.be.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam