vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Onbederf'lijk Vers in Nijmegen
woensdag 10 oktober 2012

Onbederf’lijk Vers is het grootste gratis toegankelijke poëziefestival van Nederland en wordt elk jaar georganiseerd in Nijmegen. Deze editie vindt plaats op woensdag 17 oktober en dit jaar is er een Jeroen Mettes-podium in Villa Lux.

Saskia de Jong, Lieke Marsman en Marc Kregting zullen daar voorlezen uit het Nagelaten werk van Jeroen Mettes.

Het concept van poëziefestival Onbederf’lijk Vers is even simpel als succesvol. Verspreid over diverse locaties in de binnenstad dragen een groot aantal dichters een selectie uit hun werk voor. Op iedere locatie wordt een gerenommeerd dichter geflankeerd door twee aanstormende talenten. Zij delen podium en microfoon. De avond is verdeeld in drie rondes van drie kwartier. De rondes beginnen om 20.00u, 21.00u en 22.00u. Per ronde draagt iedere dichter een kwartier voor. Daarna volgt een kwartier pauze, waarin het publiek in de gelegenheid wordt gesteld om zich naar een andere locatie te begeven. Op deze manier vinden er in totaal vele tientallen optredens plaats en heeft iedere bezoeker de kans om negen dichters te beluisteren. Onbederf’lijk Vers wordt traditiegtrouw in stijl afgesloten met een feestelijk programma.

Meer informatie over het festival is te vinden op http://onbederflijkvers.nl.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam