woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

'In de naam van TienKamelen' genomineerd
woensdag 12 september 2012

De debuutroman van Bouke Billiet, In de naam van TienKamelen is een van de tien genomineerden voor de Bronzen Uil. Dat heeft de organisatie van het literaire festival Het Betere Boek vorige week bekendgemaakt.

Met deze literaire prijs wil Het Betere Boek de meest beloftevolle Nederlandstalige auteur, wiens debuutroman in 2012 is verschenen, in de kijker plaatsen. De prijs zal op 6 oktober worden uitgereikt door Sylvain Peeters, voorzitter van de jury, en Lieven Decaluwé, schepen van cultuur van de stad Gent. De winnaar sleept 5.000 euro en het beeld van een bronzen uil in de wacht.

In samenwerking met De Morgen reikt Het Betere Boek op 6 oktober ook een publieksprijs De Morgen uit. Deze prijs gaat naar de auteur die de meeste stemmen van bezoekers achter zijn of haar naam krijgt. Er kan online gestemd worden via www.hetbetereboek.be maar ook op de dag zelf kunnen de bezoekers van Het Betere Boek hun stem uitbrengen. Men maakt dan kans op een boekenpakket met alle tien genomineerde debuten.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam