vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Knol en Vlaminck geselecteerd door Nederlands Letterenfonds
maandag 16 april 2012

Elk voor- en najaar maakt het Nederlands Letterenfonds samen met het Vlaamse Fonds voor de Letteren een selectie uit het boekenaanbod. Het doel is om deze boeken op internationaal niveau onder de aandacht te brengen, zodat ze door buitenlandse uitgevers worden opgemerkt en uiteindelijk vertaald. Dit voorjaar zijn twee van onze titels geselecteerd.

Alles kan kapot

Van Martijn Knol verscheen afgelopen jaar de vuistdikke roman Alles kan kapot. Dit is een rijke roman over liefde en familiebanden, over de drang om te scheppen, over de vernietigende kracht van de seksualiteit. En alles wat kapot kan, gaat kapot. Families. Huwelijken. Vriendschappen. Hele beschavingen. Sommige personages accepteren dat, andere verzetten zich ertegen, sommige zoeken de oorzaken voor de verwoesting en het verval in het verleden, andere keren zich juist van dat verleden af. Wat hen bindt: de wil om te overleven.

Brandlucht

Kun je een streep zetten door je afkomst en opnieuw beginnen – zonder familiebanden? De hoofdpersonen in deze roman proberen het ieder op hun eigen manier – met verschrikkelijke gevolgen.
Van de Vlaamse auteur Erik Vlaminck verscheen vorig jaar zomer de roman Brandlucht. Vlaminck laat op zijn geheel eigen wijze de verschillende stemmen klinken in deze roman over de banden van het bloed en het verleden. De vader en moeder van Elly vertellen hun verhaal, Elly zelf, en tot slot Linda. Ieder van hen kijkt anders naar de gebeurtenissen, en toch hebben ze allemaal gelijk.

Meer informatie over de 10 Books from Holland and Flanders vindt u op deze site.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam