donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Jeroen Mettes genomineerd voor C.Buddingh'-prijs
donderdag 12 april 2012

Op donderdag 14 juni a.s. wordt op het Poetry International Festival Rotterdam voor de vijfentwintigste keer de C. Buddingh’-prijs uitgereikt aan de dichter van het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar. Jeroen Mettes is met zijn Nagelaten werk postuum genomineerd.

Het Nagelaten werk verscheen in juni 2011, en werd bezorgd door Piet Joostens, Frans-Willem Korsten en Daniël Rovers.

De jury van de C.Buddingh'-prijs 2012, bestaande uit Annelies van Hees, Jan de Roder en Xavier Roelens, nomineerde uit vijfentwintig ingezonden debuutbundels naast Mettes de bundel van Ellen Deckwitz, Max Temmerman en Michaël Vandebril.

De C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie is een initiatief van Poetry International en wordt sinds 1988 uitgereikt aan de schrijver van het beste poëziedebuut. In het verleden kende de prijs winnaars als Anna Enquist, Michaël Zeeman, Tonnus Oosterhoff, Joke van Leeuwen en Mark Boog, die na hun debuut allen uitgroeide tot dichters van naam. Aan de C. Buddingh’-prijs is een geldbedrag van € 1.200,- verbonden.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam