vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Presentatie Armada 'Letter & Ziel'
donderdag 29 maart 2012

Het literaire tijdschrift Armada brengt speciaal voor april, Maand van de Filosofie, een themanummer uit dat geheel focust op het thema van dit jaar: de ziel.

Letter & Ziel - Een literair-filosofische verkenning is samengesteld door gastredactrice Joke J. Hermsen en wordt op 10 april feestelijk gepresenteerd in Spui25.

De 66ste aflevering van Armada focust op datgene wat zowel het meest onzichtbare als het sterkst betwijfelde aspect van de mens vormt: de ziel.

Na eeuwenlang door de wetenschap als een onzinnig en vooral ‘bijgelovig’ concept terzijde te zijn geschoven, is de ziel nu bezig aan een bescheiden comeback. In de literatuur is van de grote filosofische schroom voor het woord ‘ziel’ nauwelijks sprake geweest, getuige deze Armada, waarin vanuit een breed literair-filosofisch perspectief wordt gepoogd de ziel te vangen in proza en poëzie, en in essays over de ziel in de wereldliteratuur, van Meister Eckhart en Robert Musil tot Vasalis en Jung.
Geďllustreerd door Jaap de Jonge en met bijdragen van onder anderen Roel Bentz van den Berg, Désanne van Brederode, Rudi te Velde, Maaike Meijer, Henk van der Waal, Astrid Lampe, Piet Gerbrandy, Kristien Hemmerechts, Stine Jensen, Paul van Tongeren en Christine Otten.

Presentatie

Het nummer wordt feestelijk gepresenteerd op dinsdag 10 april om 20.00 uur in academisch-cultureel centrum Spui25 in Amsterdam. Er worden lezingen gegeven door Joke J. Hermsen, Roel Bentz van den Berg, Christine Otten, Henk van der Waal en Rudi te Velde. De toegang is gratis, u dient zich wel aan te melden via de website van Spui25.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de AUV, het alumninetwerk van de Universiteit van Amsterdam.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam