zoek op deze website

Nieuws     

maandag 12 november 2018
Voorjaarsaanbieding 2019 nu online!

maandag 29 oktober 2018
'Vaderland' van Fernando Aramburu wordt tv-serie

vrijdag 26 oktober 2018
Annemarie Estor wint Jan Campert-prijs

dinsdag 16 oktober 2018
Finse auteur Arto Paasilinna overleden

vrijdag 12 oktober 2018
Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

donderdag 4 oktober 2018
Isabel Allende ontvangt National Book Lifetime Achievement Award

dinsdag 28 augustus 2018
Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de Poëzie

dinsdag 7 augustus 2018
Lovende recensies voor toneelstuk 'The Lehman Trilogy' van Stefano Massini

donderdag 26 juli 2018
Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

maandag 2 juli 2018
Markus van der Graaff te gast bij Lezentv

Meer nieuws... -->

Presentatie Armada 'Letter & Ziel'
donderdag 29 maart 2012

Het literaire tijdschrift Armada brengt speciaal voor april, Maand van de Filosofie, een themanummer uit dat geheel focust op het thema van dit jaar: de ziel.

Letter & Ziel - Een literair-filosofische verkenning is samengesteld door gastredactrice Joke J. Hermsen en wordt op 10 april feestelijk gepresenteerd in Spui25.

De 66ste aflevering van Armada focust op datgene wat zowel het meest onzichtbare als het sterkst betwijfelde aspect van de mens vormt: de ziel.

Na eeuwenlang door de wetenschap als een onzinnig en vooral ‘bijgelovig’ concept terzijde te zijn geschoven, is de ziel nu bezig aan een bescheiden comeback. In de literatuur is van de grote filosofische schroom voor het woord ‘ziel’ nauwelijks sprake geweest, getuige deze Armada, waarin vanuit een breed literair-filosofisch perspectief wordt gepoogd de ziel te vangen in proza en poëzie, en in essays over de ziel in de wereldliteratuur, van Meister Eckhart en Robert Musil tot Vasalis en Jung.
Geïllustreerd door Jaap de Jonge en met bijdragen van onder anderen Roel Bentz van den Berg, Désanne van Brederode, Rudi te Velde, Maaike Meijer, Henk van der Waal, Astrid Lampe, Piet Gerbrandy, Kristien Hemmerechts, Stine Jensen, Paul van Tongeren en Christine Otten.

Presentatie

Het nummer wordt feestelijk gepresenteerd op dinsdag 10 april om 20.00 uur in academisch-cultureel centrum Spui25 in Amsterdam. Er worden lezingen gegeven door Joke J. Hermsen, Roel Bentz van den Berg, Christine Otten, Henk van der Waal en Rudi te Velde. De toegang is gratis, u dient zich wel aan te melden via de website van Spui25.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de AUV, het alumninetwerk van de Universiteit van Amsterdam.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)