woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Op zoek naar Marleen
dinsdag 31 januari 2012

Ken of ben jij Marleen? Op Facebook verloten we drie exemplaren van Marleen, de debuutroman van Guus Meijer die op 30 januari is verschenen. Dus heet jij Marleen? Ga dan snel naar onze Facebookpagina!

Op Facebook staat het omslag van de roman Marleen. Heet jij Marleen? Tag jezelf dan in het omslag, en wie weet krijg jij het boek na 15 februari thuisgestuurd. Lukt het je niet om het omslag te taggen? Word dan eerst fan van onze pagina.

Marleen is mooi, kunstzinnig, begaafd en een geboren twijfelaar. Na haar afstuderen weet ze niet wat ze wil met haar leven en haar relatie, en wil dat zo lang mogelijk volhouden. Pieter is, vindt hijzelf, uit heel ander hout gesneden. Hij zet de boel graag op scherp en verliest daarbij de grenzen nogal eens uit het oog, maar kent ook zijn beperkingen en geeft niet gauw op. Zij vindt dat je moet kiezen tussen gevoel en verstand, hij vraagt zich af of je die twee wel tegen elkaar moet opzetten.
Marleen en Pieter vormen een stel.

Op lichte toon vertelt Guus Meijer het verloop van de verhouding van Pieter en Marleen. Ze zijn allebei van goede wil en hebben het beste met elkaar voor, maar kunnen zichzelf niet veranderen. Dat leidt tot keuzen die ze eigenlijk geen van beiden willen maken, maar die ook weer niet zo onherroepelijk zijn dat ze niet zouden kunnen worden teruggedraaid. Volgens Pieter dan.

Wil jij Marleen winnen, ga dan snel naar onze Facebookpagina!

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam