woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Amsterdamse premičre toneelstuk Emmi@Leo
dinsdag 10 januari 2012

Dinsdag 10 januari 2012 gaat in het DeLaMar Theater in Amsterdam Emmi@Leo in premičre. Dit is het startsein van een twee weken durende serie van het toneelstuk dat gebaseerd is op de roman van Daniel Glattauer, Emmi@Leo - Goed tegen noordenwind, genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2012.

Emmi en Leo komen bij toeval met elkaar in contact via e-mail. Ze worden onstuitbaar digitaal verliefd, maar dan? Willen ze de ander ontmoeten, zien, horen, ruiken, of juist niet? Is fantasie niet veel aantrekkelijker (en veiliger) dan de werkelijkheid? De Oostenrijkse journalist Daniel Glattauer schreef met Emmi@Leo een liefdesverhaal van deze tijd. De hoofdrollen worden glansrijk vertolkt door Loes Haverkort en Waldemar Torenstra. Het toneelstuk is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2012.

Email verslaving werkt ook op de planken... Torenstra en Haverkort (geven) hun personages op grappige en sexy wijze kleur... De Telegraaf

Verslag van virtuele verliefdheid... met veel flair, souplesse en verfrissend licht. De Volkskrant

...herkenbaar, brutaal, origineel, ad rem en ontwapenend...eigentijds en hip NRC Handelsblad

Het toneelstuk is tot en met zaterdag 21 januari te bewonderen in het DeLaMar Theater, Amsterdam.
Voor meer informatie en kaarten belt u met 0900 3352627

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam