woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Toneelgroep Amsterdam speelt 4 keer Jon Fosse's Nooit van elkaar
vrijdag 7 oktober 2011

De Noorse Jon Fosse (1959) schrijft romans en theaterstukken. Verschillende van zijn toneelstukken (Winter, Een zomerdag en Naam) zijn de laatste jaren met groot succes bij publiek en pers in Nederland opgevoerd. Vorig seizoen speelde Toneelgroep Amsterdam Nooit van elkaar en van 12 tot 15 oktober staan ze weer op de planken met dit stuk!

De Noorse schrijver Jon Fosse (1959) is al een gevierd prozaschrijver als hij zich in 1994 met Nooit van elkaar profileert als theaterauteur. Inmiddels is Fosse onderscheiden met de prestigieuze Ibsen-prijs voor theater en behoort hij tot de grootste hedendaagse toneelschrijvers. De teksten van Fosse zijn als muziekpartituren waarin hij een evenwicht zoekt tussen klank, stilte en herhaling.

Nooit van elkaar
Een vrouw (Chris Nietvelt) wacht op de thuiskomst van haar geliefde (Gijs Scholten van Aschat). Ze stelt zich zijn samenzijn met een jongere vrouw (Hélčne Devos) voor, zijn terugkeer, hun gesprekken… Haar liefde wordt overschaduwd door redeloze verlatingsangst. Scčnes van hunkering en afwijzing wisselen elkaar af. Werkelijkheid, herinnering en droom lopen naadloos in elkaar over en maken eenzaamheid, angsten en diepste verlangens voelbaar.

'Fosse heeft Van Hove tot fraaie versobering geďnspireerd. En een prachtig acterende Chris Nietvelt draagt daartoe een van haar fraaiste rollen bij.' NRC Handelsblad

Nooit van elkaar
Toneelgroep Amsterdam
12 t/m 15 oktober, Stadsschouwburg Amsterdam

Voor meer informatie: Toneelgroep Amsterdam
Bekijk de trailer op YouTube.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam