donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Presentatie van De Boekenbusiness van André Schiffrin
dinsdag 27 september 2011

Maandag 26 september werd De Boekenbusiness van André Schiffrin groots gepresenteerd in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds in Amsterdam. Ter ere van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van zijn boek was André Schiffrin zelf ook aanwezig, en hield hij een speech over zijn boek en de huidige ontwikkelingen in het boekenvak.

In De Boekenbusiness laat André Schiffrin zien hoe uitgeven en de boekencultuur sinds de jaren tachtig radicaal zijn veranderd, en hij toont aan waarom uitgeven om direct financieel gewin niet alleen commercieel kortzichtig is, maar ook desastreuze gevolgen heeft voor de cultuur.

Na de speech van Schiffrin kwam Laurens van Krevelen aan het woord, oud-uitgever van Meulenhoff en schrijver van het nawoord van De Boekenbusiness. Vervolgens werd een pittige discussie gevoerd tussen Adriaan van der Weel (Universiteit Leiden), Joost Nijsen (Podium), Pieter Steinz (NRC Handelsblad), Arno Koek (Boekhandel Blokker) en Joop Boezeman (AW Bruna), onder de ferme leiding van Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer). Het geheel werd feestelijk afgesloten met een borrel.

Boekblad was erbij! Foto's van de presentatie zijn te vinden op www.boekblad.nl.

De presentatie van het boek werd mede mogelijk gemaakt door de GAU.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam