woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Annemarie Estor en Lies Van Gasse laten van zich horen op ZuiderZinnen
vrijdag 16 september 2011

Op zondag 18 september dragen dichters/ kunstenaars Annemarie Estor en Lies Van Gasse voor uit hun werk, op het festival ZuiderZinnen te Antwerpen. Het thema van dit jaar is 'vreemdgaan'. Met dit thema wil de organisatie de aandacht richten op het reizende, onrustige hart van zoveel auteurs.

Passend binnen deze gedachte zal Annemarie Estor voordragen uit haar zinnelijke bundel Vuurdoorn me (2010), die begin dit jaar werd bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. Ook zal zij een voorproefje geven van De oksels van de bok, dat begin 2012 verschijnt. Een rauw en intiem dichtwerk dat het verhaal vertelt van een gruwelijke, bovenaardse maar tegelijk dierlijke liefde.

Lies Van Gasse gaat in haar werk op zoek naar de juiste afstand tussen oog en vel, pen en huid, taal en zelf. Zij schrijft nieuwe mystieke verzen, duistere sprookjes, noodzakelijke gedichten, met zwaarte als terugkerend thema. Lies Van Gasse leest voor uit Hetzelfde gedicht steeds weer (2008) en Brak de waterdrager (2011).

Voor tijden en locaties: ZuiderZinnen.org

Lies Van Gasse en Annemarie Estor werken ook samen in het project Hauser. Te volgen op www.hausersgrens.blogspot.com.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam