woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Bijzondere presentatie nieuwe roman van Martijn Knol
woensdag 14 september 2011

Donderdag 15 september 2011 wordt de nieuwe roman van Martijn Knol, Alles kan kapot bij Boekhandel Bijleveld in Utrecht gepresenteerd. Extra bijzonder is het omslag van deze roman, dat deze avond speciale aandacht zal krijgen.

Meer dan vier jaar werkte Martijn Knol aan deze monumentale roman, die in zeven hoofdstukken de weg terug aflegt van het heden van kunstenares Serafijn van der Voort. Zij heeft zich voorgenomen het verleden met rust te laten - en dan met name het oorlogsverleden van haar grootvader Ambrosius. Hij werd in de Tweede Wereldoorlog als jonge man te werk gesteld in Duitsland, en ging daarna verbeten op zoek naar het paradijs.
Het is een rijke roman over liefde, vriendschap en familiebanden, over de wil tot scheppen, en over de vernietigende kracht van seksualiteit. Een roman om ademloos te lezen en verbijsterd te herlezen.

Tekst en beeld vallen bij Martijn Knol altijd samen. Extra bijzonder is het omslag van Alles kan kapot. Martijn heeft namelijk zelf het omslag van de volledige eerste druk van 1500 exemplaren verscheurd! Ook heeft hij 250 unieke exemplaren genummerd en gesigneerd.

De avond begint om 19.00 uur, u bent van harte uitgenodigd
in Boekhandel Bijleveld, Janskerkhof 7 in Utrecht - aanmelden kan via boekhandel.bijleveld@gmail.com

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam