donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ĎDe verborgen dochterí van Elena Ferrante

Presentatie nieuwe roman DaniŽl Rovers
maandag 8 augustus 2011

Op zondag 14 augustus 2011 wordt de nieuwe roman van DaniŽl Rovers, Walter, gepresenteerd in voormalig grootseminarie Bovendonk te Hoeven.
DaniŽl Rovers debuteerde in 2010 bij Uitgeverij Wereldbibliotheek met zijn roman Elf, die op de longlist van de AKO-Literatuurprijs terecht kwam. Walter is zijn tweede roman die bij Uitgeverij Wereldbibliotheek verschijnt.

De twaalfjarige Walter, tweede zoon in een Brabants boerengezin, gaat in 1952 naar het seminarie om tot priester te worden opgeleid. Hij voelt zich er thuis, ook al keren begin jaren zestig steeds meer medestudenten de opleiding de rug toe. Walter blijft, maar schuift zijn priesterwijding op de lange baan. Wanneer hij het seminarie verlaat, is de wereld buiten de muren compleet veranderd. Hij is daar niet voor toegerust.

Op het programma van de presentatie staan een foto-lezing, en oud-seminaristen spreken over het verleden van het grootseminarie. Liesbeth Eugelink zal voor een gesproken recensie zorgen.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar promotie@wereldbibliotheek.nl

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam