woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

ARMADA verschijnt in augustus als dubbelnummer
woensdag 22 juni 2011

ARMADA - tijdschrift voor wereldliteratuur - zal niet in juni, maar in augustus 2011 verschijnen. Ter gelegenheid van de Beijing International Book Fair begin september, waarop Nederland gastland is, verschijnt half augustus het juninummer samen met het septembernummer in een dubbeldikke Armada nr 63/64 geheel gewijd aan de nieuwe Chinese literatuur.

Deze bijzondere aflevering van Armada - boordevol verrassend proza, eigentijdse poëzie, schrijversportretten van en interviews met de belangwekkende Chinese auteurs van nu, en met stevige achtergrondessays over onder meer de paradoxale rol van internetliteratuur en de onvoorspelbaarheid van de censuur - laat u, met gastredacteur Mark Leenhouts als uw gids, zien hoe gevarieerd en bovenal hoe sprankelend de Chinese literatuur van vandaag de dag is. Verspreid over het nummer vindt u bovendien een aantal essyas en recensies waarin Chinese auteurs hun gedachten laten gaan over de Nederlandse literatuur.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam