donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Speciale presentatie ter ere van Jeroen Mettes
dinsdag 31 mei 2011

Dinsdag 7 juni 2011 is er een speciale presentatie ter ere van Jeroen Mettes. In het HEMA-restaurant in Den Haag wordt de casette Nagelaten werk gepresenteerd die bestaat uit twee delen: Weerstandsbeleid en N30+

Op 21 september 2006 plaatste Jeroen Mettes (1978) een lege post op zijn blog Poëzienotities; diezelfde dag maakte hij een eind aan zijn leven. Hij liet een indrukwekkend en vernieuwend oeuvre na, dat op 7 juni wordt gepresenteerd.

In 2005 startte dichter en literatuurwetenschapper Jeroen Mettes zijn blog, waarop hij ‘Het dichtersalfabet’ introduceerde: hij besprak in alfabetische volgorde de Nederlandstalige dichtbundels die beschikbaar waren op de poëzieplanken van boekhandel Verwijs in Den Haag. Hij ging te werk volgens een vast patroon; met zijn nieuwste aanschaf begaf hij zich naar de Hema om de hoek, alwaar hij in het restaurant met een Cola light de betreffende bundel doornam en van aantekeningen voorzag. Thuis schreef hij zijn bespreking die hij dezelfde dag op internet plaatste. Zijn blog werd al snel hét referentiepunt voor poëzielezers en –critici.

Naast zijn kritische essays heeft hij het prozagedicht verspreide poëzie en N30 nagelaten, waaraan hij zeven jaar in stilte werkte. N30 is een van die zeldzame literaire teksten waarmee een genre wordt uitgevonden.

Jeroen Mettes’ nagelaten werk is bezorgd door Piet Joostens, Frans-Willem Korsten en Daniël Rovers.

Jeroen Mettes, Nagelaten werk
Dinsdag 7 juni 2011, aanvang 17.15uur
Hema-resataurant, Grote Markt 57, Den Haag

U kunt bij de presentatie aanwezig zijn: stuur een mail naar j.eichholtz@wereldbibliotheek.nl