vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Annemarie Estor wint de Herman de Coninckprijs
woensdag 26 januari 2011

Annemarie Estor heeft met haar bundel Vuurdoorn me de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut gewonnen.
Annemarie Estor (1973) is Nederlandse maar woont al sinds 2004 in Antwerpen.

Annemarie Estor studeerde in Maastricht en Santiago de Compostela, en behaalde in 2004 haar doctoraat aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de Britse schrijfster Jeanette Winterson. In 2006 werd ze wijkdichter van Zurenborg. Estor werkt als redacteur bij het cultureel-maatschappelijk tijdschrift Streven. Haar gedichten verschenen o.a. in Surplus, Poëziekrant en Deus ex Machina.

Uit het juryverslag: Annemarie Estors debuut Vuurdoorn me smaakt naar meer. Deze poëzie is zinnelijk en passioneel, verzen om in te bijten. Estor heeft plezier in de taal en deelt dat plezier met de lezer: ze serveert hem/haar ongewone woorden, nieuwe vondsten, vreemde beelden. De dichteres kneedt het Nederlands tot het warm en buigzaam is en onderdak biedt aan klevende vingers, billen en uilendons. Het is goed toeven in de poëzie van Annemarie Estor: je bent er meestal met twee en de koude werkelijkheid is veraf. Een speels en verrassend debuut, dat verwachtingen schept.

Op donderdag 27 januari 2011 kunnen poëzieliefhebbers de uitreiking van de Herman de Coninckprijzen bijwonen in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Op het programma: bekroonde poëzie, kersverse laureaten én het jazzprogramma Onder Jacks vleugels, met Jack van Poll, Jef Neve, Ewout Pierreux en Alano Gruarin. Komt allen!

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam