donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Ter wereld gekomen van Mazzantini boek van het jaar bij Boekhandel Los
maandag 13 december 2010

De verkiezing van het Boek van het Jaar door Boekhandel Los is gewonnen door Margaret Mazzantini met haar roman Ter wereld gekomen.
Er wordt flink gelezen door alle medewerkers van de boekhandel en iedereen heeft een stem in het bepalen van de winnaar. In Ter wereld gekomen maakt de lezer kennis met Gemma, die haar woonplaats Rome achter zich laat en samen met haar puberzoon Pietro naar Sarajevo afreist. Sarajevo is de plaats waar Pietro geboren is en waar Gemma de liefde van haar leven, Diego, achterliet

De Italiaanse Margaret Mazzantini (1961) werd vooral bekend met haar roman Ga niet weg. Deze werd bekroond met de Premio Strega en werd verfilmd met Penelope Cruz in de hoofdrol.

Mazzantini in gesprek met Theo Hakkert:
“Ik houd van verhalen over grote, ware liefdes. Dat is moeilijk in de huidige tijd. We veranderen om de haverklap van liefdes. Ik vind het moeilijk om over mijn schrijven te praten. Schrijven is een mysterie. Dat moet het ook blijven. Ik moet niet praten over het proces. Ik weet niks. Wat ik doe, gebeurt onbewust. Hoe minder ik weet, hoe beter het gaat. Het leven helpt me te schrijven. Het is een enorme drift. Het doet pijn, maar ik kan niet zonder. Ik ga met mijn personages mee naar de hel, dieper, dieper, tot we samen niet dieper kunnen, en dan kom ik terug.”

Medewerkers van Boekhandel Los over Het Boek van het Jaar:

"De manier waarop Mazzantini heden en verleden afwisselt maakt dit boek tot een zeer indrukwekkend verhaal. Eén van de mooiste boeken die ik de laatste jaren heb gelezen." Lenneke

"Mazzantini heeft er een prachtig kloppend verhaal van gemaakt. Dit is het mooiste boek dat ik in tijden heb gelezen." Ingrid

"Een prachtig geschreven en aangrijpend verhaal" Ans

"Dit verhaal blijft je bij" Agnes

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam