zoek op deze website

Nieuws     

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

maandag 12 november 2018
Voorjaarsaanbieding 2019 nu online!

maandag 29 oktober 2018
'Vaderland' van Fernando Aramburu wordt tv-serie

vrijdag 26 oktober 2018
Annemarie Estor wint Jan Campert-prijs

dinsdag 16 oktober 2018
Finse auteur Arto Paasilinna overleden

Meer nieuws... -->

Antonio Damasio in Nederland
donderdag 30 september 2010

Antonio Damasio is in Nederland om zijn nieuwe boek Het zelf wordt zich bewust - Hersenen, bewustzijn, ik te promoten. De Nederlandse uitgave is een wereldprimeur: het gaat hier om de eerste uitgave wereldwijd.
Vrijdagmiddag, 1 oktober 2010, is Antonio Damasio te gast bij boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam, waar hij van 15:00 tot 16:00 uur een korte lezing geeft en boeken zal signeren.
Vrijdagavond, 1 oktober 2010, houdt Antonio Damasio een lezing in Spui25 te Amsterdam, daarna zal hij door wetenschapsjournalist Mark Mieras geïnterviewd worden.

In zijn nieuwe boek Het zelf wordt zich bewust - Hersenen, bewustzijn, ik buigt neurowetenschapper Antonio Damasio zich over het onderwerp dat neurologen, psychologen, filosofen en gedragswetenschappers al eeuwen bezighoudt: het ontstaan van ons bewustzijn. Daarbij introduceert hij een evolutionair perspectief, een radicale omslag in het denken over de ontwikkeling van het bewustzijn! Het zelf wordt zich bewust is een wereldprimeur: de Nederlandse uitgave is de eerste uitgave wereldwijd.

Antonio Damasio wordt na zijn lezing geïnterviewd door wetenschapsjournalist Mark Mieras.

Antonio Damasio
Antonio Damasio (1944) is een van de belangrijkste neurowetenschappers ter wereld. Damasio's boeken worden wereldwijd geprezen vanwege zijn bijzondere vermogen wetenschap en filosofie op toegankelijke wijze samen te brengen. In februari dit jaar ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit Leiden voor zijn onderzoek naar de biologische mechanismen die ten grondslag liggen aan emoties, gevoelens en gedachten.

Van hem verschenen eerder bij Wereldbibliotheek De vergissing van Descartes, Ik voel dus ik ben en Het gelijk van Spinoza.

Mark Mieras
Wetenschapsjournalist Mark Mieras (1962) is gespecialiseerd in hersenonderzoek en schreef daarover twee bestsellers: Ben ik dat? en Liefde. Verder publiceert hij ondermeer in de Volkskrant, NRC Handelsblad, Hollands Diep, Psychologie Magazine en werkte hij mee aan radio- en televisieprogramma's van ondermeer VPRO, Max, Llink en Teleac.

U bent van harte welkom om naar Rotterdam te komen bij boekhandel Selexyz Donner - hij zal daar van 15:00 tot 16:00 uur zijn voor een korte lezing en het signeren van boeken.
De lezing van Antonio Damasio op vrijdagavond 1 oktober in Spui25 te Amsterdam duurt van 20:00 - 22:00 uur - de toegang is gratis maar u dient zich wel aan te melden.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)