donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Aandacht voor Kind in de Tweede Wereldoorlog
donderdag 29 april 2010

Op 10 mei 2010 is het zeventig jaar geleden dat voor Nederland de Tweede Wereldoorlog begon. De meeste mensen die hun herinneringen aan die tijd kunnen navertellen, hebben één ding gemeen: ze waren kind in de Tweede Wereldoorlog. Maandag 3 mei om 19.25 is op Nederland 2 de documentaire Opa, oma, waren jullie bang in de oorlog? van Frans Bromet te zien. Dinsdag 4 mei staat Radio 5 Nostalgia de hele dag in het teken van kinderen in de Tweede Wereldoorlog.

‘OPA, OMA, WAREN JULLIE BANG IN DE OORLOG?'
Een documentaire van Frans Bromet
Maandag 3 mei RVU om 19.25 uur op Nederland 2

Veel jongeren van nu weten niet veel meer van de Tweede Wereldoorlog en vaak ook niets over de ervaringen van hun grootouders in de oorlog. Grootouders waren als kind vaak getuige en slachtoffer van gebeurtenissen die zij totaal niet konden plaatsen en die als boze dromen voorbijtrokken.
In deze indrukwekkende documentaire vertellen zes grootouders over hun kindertijd aan hun kleinkinderen.

Dinsdag 4 mei staat Radio 5 Nostalgia (te beluisteren via de kabel of middengolf 747AM) de hele dag in het teken van kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Luisteraars kunnen net als vorig jaar telefonisch reageren en hun verhaal vertellen.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam