woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Lezing Erik Vlaminck in Purmerend
woensdag 3 februari 2010

Erik Vlaminck is weer te bewonderen in Nederland! Na een groot aantal optredens in België is hij zondag 7 februari te bewonderen in Purmerend, boekhandel Het Boekeneiland organiseert een Suikerspin-lezing.

Tot 2005 schreef Erik Vlaminck een zesdelige cyclus van mooie, fijnzinnige autobiografische romans. Met zijn laatste romanSuikerspin is Erik Vlaminck een andere weg ingeslagen: de sappige humor, de spreektaal, de weemoed en de humor zijn echter gebleven.

Suikerspin vertelt de historie van de kermisexploitanten familie Van Hooydonk. Het tragische lot van de Siamese tweeling Josephine en Anastasia die door aartsvader Jean Baptist in zijn fenomenenkabinet werd tentoongesteld is onlosmakelijk verbonden met het leven van zijn nazaten. Zoals kleinzoon Arthur, een uit de klei getrokken, uitstekend van de tongriem gesneden draaimolenexploitant en achterkleinzoon Tony die moet toezien hoe zijn vader steeds meer aan lager wal raakt.

Literaire Salon met Erik Vlaminck
Theater de Purmaryn, Waagplein 1 te Purmerend.
Zondag 7 februari aanvang 14.30 uur. Toegang € 10,-

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam