vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Marc Kregting bekroond door provincie Antwerpen
vrijdag 15 januari 2010

De prijs voor poëzie van de Provincie Antwerpen ging naar Dood vogeltje van Marc Kregting. De jury bestond uit Ludo Helsen, gedeputeerde en voorzitter, Inga Verhaert en Koen Helsen, gedeputeerden en ondervoorzitters, de leden Frans Boenders, Henri-Floris Jespers, Roger de Neef, Joris Gerits, Katelijne van der Hallen en de secretaris, Flora Pluym-Wuyts.

Dood vogeltje van Marc Kregting bestaat uit intrigerende prozagedichten vol verrassende associaties die de werkelijkheid van alledag lichtjes ontwrichten, waardoor ze als fonkelend nieuw ervaren worden. In de bundel wordt het lyrische ik getransformeerd tot een onzijdig verkleinwoord, vederlicht animaal en toch een beetje engelachtig. De jury vond dat zonder meer innoverend.Omdat de lezer bij de lectuur van Dood vogeltje kan ontsnappen aan het vandaag de dag gewenste conformerende, gedomesticeerde gedrag, denken, spreken, en omdat ingewikkeldheid, rusteloze gedrevenheid en een ongebreidelde verbeelding prominent aanwezige kwaliteiten in de bundel die de jury konden overtuigen, adviseerde de jury unaniem de provinciale prijs 2009 voor een verzenbundel toe te kennen aan Dood vogeltje van Marc Kregting.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam