Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

WBfantasy presenteert De sage van het Grensland
donderdag 17 september 2009

Op dinsdag 6 oktober 2009 verschijnt De dagen van het Hert, het eerste boek van de fantasytrilogie De sage van het Grensland, van de Argentijnse schrijfster Liliana Bodoc.

De fantasytrilogie De sage van het Grensland, geschreven door de Argentijnse Liliana Bodoc, is een absolute bestseller in Spanje en Zuid-Amerika. Het eerste boek van de trilogie, getiteld De dagen van het Hert, ligt vanaf 6 oktober 2009 in de winkel.

De verschijning van De sage van het Grensland gaat vergezeld van een online wedstrijd op www.wbfantasy.nl. De wedstrijd gaat van start op 6 oktober 2009.

De sage van het Grensland

In De sage van het Grensland schept Liliana Bodoc een originele, magische werkelijkheid, waarin twee werelden met elkaar in botsing komen. Daarbij laat ze een andere kant zien van de strijd tussen goed en kwaad. Niet oppermachtige koningen en magiërs staan centraal maar de bewoners van het Grensland, die worden meegezogen in een maalstroom van oorlog en geweld. Geen tovenaars die alles kunnen oplossen, maar wijzen die twijfelen, fouten maken en leren van elkaar. Geen eenzame helden maar verschillende stammen die hun onderlinge vetes moeten laten rusten om samen de strijd aan te gaan.

De dagen van het Hert, boek I van De sage van het Grensland

Er heerst onrust in het Grensland. Van de andere kant van de zee is een vloot onderweg en de Magiërs weten niet zeker of de opvarenden goed of kwaad in de zin hebben. De Opperste Astronomen roepen vertegenwoordigers van de zeven stammen bijeen in de hoofdstad Beleram. Zij sluiten een verbond om overal op voorbereid te zijn. Duistere tekens wijzen evenwel op de komst van Misáianes, de zoon van de Dood. Onder leiding van hun eigenzinnige aanvoerder Dulkancellin trekt het Verbond van het Hert ten strijde. Maar als wantrouwen, jaloezie en verraad ontstaan binnen de eigen kring, komt de ondergang van het Grensland angstwekkend nabij.

De fantasytrilogie is in Argentinië en andere Zuid-Amerikaanse landen een absolute bestseller; meer dan 190.000 exemplaren zijn er verkocht. Het eerste boek van de trilogie, getiteld De dagen van het Hert, ligt vanaf 6 oktober 2009 in de boekhandel.

De pers over De sage van het Grensland en Liliana Bodoc:

‘Lees de De sage van het Grensland en betreed een fabelachtige wereld vol magisch realisme en met liefde geschapen!’ – fantasyguide.de

De sage van het Grensland is de ontdekking van een belangrijke stem in de fantasyliteratuur!’ – La Mancha

‘Welke fantasy-auteur ik zou aanbevelen? Dan schiet me slechts één naam te binnen: Liliana Bodoc.’ – Ursula Le Guin