woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Bijzondere presentatie autobiografie Pieter Geyl
donderdag 17 september 2009

De Utrechtse historicus Pieter Geyl (1887-1966) was in allerlei opzichten een bijzonder mens. Het was “een figuur”, zoals hij zelf altijd zei van sterke, authentieke persoonlijkheden. Geyl was een uitzonderlijk historicus en een intellectueel die midden in de samenleving stond.

Pieter Geyl was een betrokken polemicus en gaf daar ook uitdrukking aan in boeken, in tijdschriften, in kranten en op de radio. We kennen Geyl ook als een fervent briefschrijver en verschillende van die correspondenties zijn ook uitgegeven.

In het rijke Geyl-archief in de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht bevindt zich echter ook een manuscript van enkele honderden getypte vellen met Geyls autobiografie tot 1940. Deze goedgeschreven autobiografie geeft een schitterend beeld van de eerste helft van de twintigste eeuw, vol met persoonlijke, en soms openhartige, bespiegelingen over de politiek, de journalistiek en over de geschiedbeoefening.
Deze autobiografie wordt nu uitgeven door Geyls oude uitgever onder de titel:

Ik die zo weinig in mijn verleden leef

De biografie zal op vrijdag 25 september 2009 in de Boothzaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht gepresenteerd worden. Mocht u geďnteresseerd zijn om deze speciale gebeurtenis bij te wonen dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met Dhr. L.J. Dorsman, te bereiken via emailadres l.j.dorsman@uu.nl of per telefoon 030 6054904.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam