donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Familiegeheimen. Schrijvers over hun dilemma's
vrijdag 22 mei 2009

De SLAA organiseert dindsdag 26 mei een bijeenkomst in De Balie waar de schrijvers Joosje Lakmaker, Solange Leibovici en Rob van Essen ingaan op het thema familiegeheimen. Gespreksleider Koen Hilberdink gaat met de schrijvers in gesprek, waarbij vragen uit het publiek welkom zijn.
In bijna elke familie komt een geheim voor, een taboe, waar nooit over gesproken wordt. Wat doe je met zo'n geheim als je schrijver bent?

De schrijvers leggen uit welke geheimen zij in hun boeken ontraadselden en voor welke dilemma's zij kwamen te staan.
Joosje Lakmaker kiest in Voorbij de Blauwbrug. Het verhaal van mijn joodse grootvader specifiek voor de non-fictie. Zij beschrijft in haar boek de geschiedenis van haar overgrootouders in de Amsterdamse Jodenbuurt.
'Voorbij de Blauwbrug gaat over mijn grootvader, Leman Lakmaker, over wie mijn vader nooit sprak. Het enige wat ik van hem wist, was dat hij in 1942 in Auschwitz is omgekomen.'
Onlangs verscheen de 6e druk van Voorbij de Blauwbrug.

Dinsdag 26 mei, 20.00 uur in De Balie;
Kleine-Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam. Kassa is geopend vanaf 18.00 uur; meer info op www.slaa.nl.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam