woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Feesteditie Nachttrein naar Lissabon
dinsdag 9 december 2008

Deze maand verscheen de gebonden, luxe editie van Pascal Mercier's Nachttrein naar Lissabon, waarvan er in Nederland al meer dan 200.000 exemplaren verkocht zijn.
Voor deze eenmalige gebonden uitgave schreef Pascal Mercier een voorwoord waarin hij zich richt tot zijn Nederlandse lezers.

Pascal Mercier vertelt in zijn voorwoord hoe zijn succesvolle roman Nachttrein naar Lissabon tot stand is gekomen en is eerlijk over alle vragen die het schrijven van dit boek opriep. Hij twijfelde zelfs of het boek überhaupt uitgegeven moest worden: 'was het eigenlijk geen waanzin om met mijn eigen fantasie, die zoveel over mezelf onthulde, in de openbaarheid te treden?
Gelukkig is het boek er, en Pascal Mercier is geraakt dat er zoveel mensen zijn die zich met hun eigen ervaringen in het boek hebben teruggevonden.
Voor alle liefhebbers van Mercier is er nog meer goed nieuws: in het voorjaar van 2009 verschijnt de Nederlandse vertaling van Lea en komt hij naar Nederland!

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam