donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Feestelijke avond rondom Sybren Polet
maandag 1 september 2008

A.s. donderdag, 4 september wordt Sybren Polet in het zonnetje gezet. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek te Amsterdam en zal om 20.00uur beginnen. Het themanummer van Parmentier, met een tiental bijdragen die aan het werk van Sybren Polet zijn gewijd, zal die avond gepresenteerd worden.

Naast het themanummer van Parmentier wordt een sprankelend boek van Bart Vervaeck over de Lokienfiguur in de romans van Sybren Polet, getiteld Op zoek naar een mens gepresenteerd.

De avond wordt geopend door Sybren Polet, die iets zal voorlezen uit recent werk. Daarna laten Arie Storm, Gaston Franssen en Bart Vervaeck hun licht schijnen op Mannekino, op het themanummer van Parmentier en het schrijverschap van Sybren Polet, en op de Lokienreeks, een van de bijzonderste romanreeksen uit de twintigste-eeuwse Nederlandse literatuur.

De presentatie vindt plaats op a.s. donderdag 4 september in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek te Amsterdam (vlakbij het Centraal Station), op de zevende etage. De inloop start om 19.30 uur, het programma begint stipt om 20.00 uur. Entree is gratis, aanmelden wordt aanbevolen; dit kan via o.bol@wereldbibliotheek.nl

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam