vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Feestelijke avond rondom Sybren Polet
maandag 1 september 2008

A.s. donderdag, 4 september wordt Sybren Polet in het zonnetje gezet. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek te Amsterdam en zal om 20.00uur beginnen. Het themanummer van Parmentier, met een tiental bijdragen die aan het werk van Sybren Polet zijn gewijd, zal die avond gepresenteerd worden.

Naast het themanummer van Parmentier wordt een sprankelend boek van Bart Vervaeck over de Lokienfiguur in de romans van Sybren Polet, getiteld Op zoek naar een mens gepresenteerd.

De avond wordt geopend door Sybren Polet, die iets zal voorlezen uit recent werk. Daarna laten Arie Storm, Gaston Franssen en Bart Vervaeck hun licht schijnen op Mannekino, op het themanummer van Parmentier en het schrijverschap van Sybren Polet, en op de Lokienreeks, een van de bijzonderste romanreeksen uit de twintigste-eeuwse Nederlandse literatuur.

De presentatie vindt plaats op a.s. donderdag 4 september in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek te Amsterdam (vlakbij het Centraal Station), op de zevende etage. De inloop start om 19.30 uur, het programma begint stipt om 20.00 uur. Entree is gratis, aanmelden wordt aanbevolen; dit kan via o.bol@wereldbibliotheek.nl

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam