woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Plaats van aankomst: New York
donderdag 31 juli 2008

Armada, Tijdschrift voor wereldliteratuur pakt uit met een sprankelend nummer over The Big Apple en de centrale rol van deze stad in de wereldliteratuur. Met als extra een voorproefje van de nieuwe roman van Ingrid Hoogervorst, Polsslag, die dit najaar zal uitkomen. Ingrid Hoogervorst verzorgt onder meer sinds 1 januari van dit jaar de boekenrubriek voor de Tros Nieuwsshow.

In nummer 51 staat New York centraal. Vanuit de hele wereld trokken en trekken nog steeds schrijvers voor langere of kortere tijd naar New York, een stad waar iedereen oorspronkelijk van elders komt.
Herkomst en identiteit zijn dan ook van oudsher belangrijke thema's in de New Yorkse literatuur. In deze aflevering van Armada, onder gastredactie van Haye Koningsveld, onder meer essays van Frank Ligtvoet, Stan van Houcke, Michael Krondl, Peter Vermaas en Cressida Leyshon over hun aankomst in New York, hun verwachtingen en de confrontatie met de realiteit, een wandeling met de Indiase schrijver Suketu Mehta door de stad waar hij nu woont en werkt, en proza en poëzie van de 'nieuwe'New Yorkers Céline Curiol, Raoul de Jong, Jowi Schmitz en Jelte Nieuwenhuis.
Armada is verkrijgbaar in de betere boekhandel en kost € 13,00.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam