donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
LŠszlů Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Hans van de Waarsenburg wordt 65 jaar
vrijdag 4 juli 2008

De in Maastricht wonende dichter Hans van de Waarsenburg wordt in juli 65 jaar. Hij werd in juni door het poŽziecentrum te Gent gebombardeerd tot dichter van de maand. Er wordt in het centrum speciaal aandacht besteed aan de dichter die een twintigtal bundels op zijn naam heeft staan, bloemlezingen samenstelde en een van de drijvende krachten is achter The Maastricht Poetry Nights.

Hans van de Waarsenburg werd in 1943 in Helmond geboren en woont sinds 1966 in Maastricht waar hij als onderwijzer werkte. Op politiek en cultureel gebied is hij er altijd uiterst actief geweest.
In 1965 debuteerde Van de waarsenburg als dichter met de bundel Gedichten. Voor zijn dichtbundel De Vergrijzing ontving hij in 1973 de Jan Campertprijs voor poŽzie.
In totaal publiceerde hij een twintigtal dichtbundels, hij stelde diverse bloemlezingen samen en was redacteur bij enkele literaire tijdschriften. Hij was te beluisteren op talrijke festivals in binnen- en buitenland. Zijn werk is in diverse talen vertaald.
In 2004 ontving hij de eerste Oeuvre-Prijs van de Gemeente Helmond. Naast poŽzie schrijft hij ook proza en kinderboeken. Verder maakte Hans van de Waarsenburg radioprogramma's over literatuur en beeldende kunst en werkte hij als literair recensent. Van de Waarsenburg was ook (mede)organisator van heel wat kleinere en grotere literaire manifestaties in Maastricht.

Bezoek ook de site van de dichter: www.waarsenburg.com.mk en zie de website van het PoŽziecentrum in Gent: www.poeziecentrum.be

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam