donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ĎDe verborgen dochterí van Elena Ferrante

Iedere vrijdag een nieuw verhaal van Botho Strauss op Volkskrant.nl
donderdag 5 juni 2008

In samenwerking met uitgeverij Wereldbibliotheek publiceert Volkskrant.nl tot 10 oktober op iedere vrijdag een verhaal van de beroemde Duitse schrijver Botho Strauss. Recensent Jan Luijten wijdt er de daarop volgende maandag een korte bespreking aan en lezers kunnen op de site met elkaar en met de recensent in discussie.

De verhalen komen uit de bundel Mikado, die op 11 oktober bij onze uitgeverij zal verschijnen. Er staan 41 verhalen in, even veel als de stokjes in het mikadospel. En net als bij mikado kun je het ene verhaal niet lezen zonder rekening te houden met de andere. Het is adembenemend wat er in deze korte, soms hele korte verhalen allemaal gebeurt. Satire, sprookjes, allegorieŽn, diepe psychologie, realisme, het gaat Botho Strauss allemaal even makkelijk af. En al dat vertelplezier gebruikt Botho Strauss om te laten zien hoe wankel de stabiliteit van het menselijke bestaan is. Klik www.volkskrantblog.nl om doorgeschakeld te worden naar de Mikado-weblog van Volkskrant.nl.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam