donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Hongaars Café van start
woensdag 9 april 2008

Zondag 13 april 2008 gaat voor de allereerste keer het Hongaars Café van start. Er zal één keer per maand een bijeenkomst georganiseerd worden in het Goethe Instituut te Amsterdam. 13 april zal de film Jadviga párnája vertoond worden, een film van Krisztina Deák, gebaseerd op de gelijknamige roman van Pál Závada.

Het boek Jadviga's kussen was een literaire sensatie in Hongarije en verscheen in 2007 in Nederlandse vertaling bij uitgeverij Wereldbibliotheek. In dit boek wordt het verhaal van een echtpaar verteld dat een leven lang niet met en niet zonder elkaar kan.

Mari Alföldy, Anikó Kiss en Csilla Tordai organiseren een keer per maand onder de naam Hongaars Café op zondagmiddag Hongaarse culturele bijeenkomsten. Om en om wordt de ene maand een Hongaarse film vertoond en de andere keer wordt er een lezing of podiumgesprek gehouden. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor aanvang van het programma is er koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan er onder het genot van een borrel worden bijgepraat.

Locatie: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
Aanvang: 14:45 uur, entree €5,- / studenten €3,-