donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Marc Kregting - Dood Vogeltje
vrijdag 1 februari 2008

Vrijdagavond 15 februari 2008 wordt er een speciale avond georganiseerd bij Stichting Perdu waarin de bundel Dood Vogeltje van Marc Kregting centraal staat. De gedichten uit deze prachtige bundel zullen door twaalf - totaal van elkaar verschillende - dichters worden voorgelezen. Met medewerking van o.a. Anneke Brassinga, Alfred Schaffer, Hans Groenewegen, Tsead Bruinja en Ben Zwaal.

In 2006 verscheen de geweldige dichtbundel van Marc Kregting, Dood vogeltje. 33 maal 3 korte prozateksten beschrijven het personage Dood Vogeltje, hets [sic!] gedachten en belevenissen, in een exuberante en geestige taal die het alledaagse zo veel mogelijk omarmt om het te bevragen. Perdu brengt deze avond Dood Vogeltje op kleurrijke wijze tot leven door de bundel integraal voor te laten lezen door een 'heterogeen koor' van niet minder dan twaalf totaal van elkaar verschillende dichters. Zo komt de complexiteit en rijkdom van een van Nederlands meest gedurfde poetische projecten tot klinken in een strijdbare wirwar van stemmen. Deze unieke avond mag u niet missen!

De avond begint om 20:30uur - zaal open om 20:00uur
Entree €6,- / €5,- (met korting)
Stichting Perdu, Kloveniersburgwal 16, Amsterdam
zie ook www.perdu.nl