woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Nieuwe titel van Sándor Márai verwacht: Bekentenissen van een burger
donderdag 18 oktober 2007

Begin november zal de roman Bekentenissen van een burger in de boekhandel te koop zijn. De kenners van het werk van Sándor Márai beschouwen dit als onbetwist hoogtepunt in zijn oeuvre. Op 34-jarige leeftijd schreef hij dit magistrale boek over een jongen die volwassen wordt.

Bekentenissen van een burger laat niet alleen op magistrale wijze zien hoe een jongen volwassen wordt maar biedt de lezer tegelijkertijd een schitterend panorama van het europa van de eerste dertig jaar van de twintigste eeuw.
Márai beschrijft het toenmalige leven met warmte en met een scherpe mensvisie, zodat de lezer diep geraakt wordt en zich Márai's reflectie eigen maakt.
Op melancholieke, maar soms ook zeer humoristische wijze wordt een wereld voor het voetlicht gebracht, die, hoe beklemmend ook, een monument was van beschaving, cultuur en adembenemende schoonheid: het burgerlijke Europa.
Bekentenissen van een burger zal begin november in de boekhandel verkrijgbaar zijn en kost € 22,50.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam