vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Liesbeth Lagemaat en Hans Groenewegen bij het Tolhuistuinfestival in Amsterdam
donderdag 10 mei 2007

Zondag 13 mei treden de dichters Liesbeth Lagemaat en Hans Groenewegen op tijdens Het tolhuistuinfestival in Amsterdam Noord, aan het IJ - vlak naast de pont. Het festival staat geheel in het teken van de kunstenaar Lucebert. Aanstaande zondag gaat om 17:00uur zijn Oratorium Troost. De hysterische robot in wereldpremiere.

Lucbert was een gulle kunstenaar: elk werk kan de kiem zijn van iets anders. 'Een goed gedicht, een goed schilderij,' schreef hij, 'is nooit voltooid, nooit af, het is open het is slordig, het zwijgt niet terwijl het lijdt of lacht, het laat zich graag beduimelen en veranderen door de tijd, door een zonderling.' Daarom het Tolhuistuinfestival: kunstenaars van nu gaan verder waar Lucebert begon. De stemmen in het oratorium Troost. De hysterische robot worden vertolkt door de volgende dichters: Hans Groenewegen, Tonnus Oosterhof, Samuel Vriezen, Anneke Brassinga, Rozalie Hirs en Liesbeth Lagemaat. De muziek is van Anne la Berge en David Dramm.
Voor meer info zie Tolhuistuinfestival en Hans Groenewegen

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam