woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Luister nu naar het interview met Liesbeth Lagemaat
maandag 2 april 2007

Afgelopen dinsdagavond, 3 april, was Liesbeth Lagemaat te gast bij het radioprogramma De Avonden van de VPRO. Wim Brands en Erik Jan Harmens hebben Liesbeth Lagemaat een uur geïnterviewd, Liesbeth heeft ook enkele gedichten uit haar recent verschenen bundel, Een koorts van glas voorgedragen. Luister op De Avonden

Een koorts van glas verscheen afgelopen februari en is de tweede bundel van Liesbeth Lagemaat bij uitgeverij Wereldbibliotheek. De gedichten in deze bundel bevestigen haar talent in alle opzichten. De lezer wordt geconfronteerd met krachtige beelden, prachtige klanken en een dwingend, meeslepend ritme. Liesbeth Lagemaat schrijft poëzie waaraan de lezer zich langzaam en als gehypnotiseerd moet overgeven.
In 2005 werd Liesbeth Lagemaat gelauwerd met de C. Buddingh'-prijs voor haar debuut Een grimwoud in mijn keel

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam