vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Jannie Regnerus genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs 2007
maandag 13 november 2006

De VPRO Bob den Uyl Prijs, een jaarlijkse prijs voor het beste literaire en/of journalistieke reisboek, zal 20 april 2007 voor de vierde maal worden uitgereikt. Het geluid van vallende sneeuw. Herinnering aan Japan van Jannie Regnerus is door de jury uit de longlist van zestien titels gekozen, samen met drie andere titels.

Jannie Regnerus woonde en werkte in Japan. Ze raakte gefascineerd door het moeiteloze samengaan van traditie en moderniteit. Eeuwenoude rituelen en religieuze gebruiken gaan hand in hand met de modernste technologie en radicale vernieuwingsdrang. Terwijl ze die vreemde tegenstelling probeerde te doorgronden, moest ze zich staande houden in een prvinciale miljoenenstad, in een samenleving waarvan ze de taal noch codes kende.

De jury van de Bob den Uyl Prijs, bestaande uit Hans Bouman, Renée Postma en Maarten van Rossum, oordeelde als volgt over haar boek:
"Regnerus betoont zich iemand die uitstekend kan kijken en luisteren, die zonder expliciete oordelen toch een mooie, persoonlijke toon weet te treffen. Haar Japan, 'het land waar mensen zwijgend ruzie maken', is afwisselend poëtisch, hardvochtig, onbegrijpelijk, esthetisch, verheven, intimiderend en onbedaarlijk komisch.

Het geluid van vallende sneeuw. Herinnering aan Japan is verkrijgbaar in de boekhandel, prijs € 14,50.
Wilt u meer informatie over het boek klik hier.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam