donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Baggerman en Dekker wederom genomineerd
maandag 30 oktober 2006

Arianne Baggerman en Rudolf Dekker zijn met het boek Kind van de toekomst door de Erasmus Universiteit Rotterdam voorgedragen voor de Prijs van Wetenschap en Maatschappij 2006.

De Avond van Wetenschap en Maatschappij is bedoeld om onze
toponderzoekers in de schijnwerpers te plaatsen, en hen daarnaast te stimuleren tot een actieve rol in discussies over maatschappelijke onderwerpen. Ook dit jaar zullen onderzoekers of onderzoeksgroepen die in het voorafgaande jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd binnen het thema "Wetenschap en Maatschappij" speciaal in het zonnetje worden gezet. Zeventien wetenschappelijke instellingen mogen kandidaten voordragen. Daaruit worden door de jury de finalisten gekozen: de Zeven Toppers voor de Prijs van Wetenschap en Maatschappij. Hun bijzondere wetenschappelijke prestaties zullen in een aantrekkelijk, ruim te verspreiden brochure worden gepresenteerd.

De prijs wordt uitgereikt door staatssecretaris Karien van Gennip tijdens de Avond van Wetenschap en Maatschappij, die op 6 november 2006
plaats zal vinden in de Ridderzaal in Den Haag.

Voor meer informatie zie De Avond van Wetenschap en Maatschappij

Baggerman en Dekker werden 19 oktober geinterviewd door Teleac radio. Dit programma kunt u online beluisteren klik hier

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam