donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Zojuist verschenen: De woestijn van de Tartaren
woensdag 24 mei 2006

Zojuist is de roman De woestijn van de Tartaren van Dino Buzzati verschenen. De woestijn van de Tartaren is een klassieker. Het wonder van dit boek is de eenvoud en lichtheid van de taal, die de lezer vanaf de eerste zin vastpakken en niet meer loslaten.

Deze roman behoort tot het beste wat de wereldliteratuur heeft voortgebracht. Buzzati’s meesterwerk is een moderne Elcerlyck, het gaat over een mens die zijn hele bestaan bouwt op illusies: de illusie van een zinvol levensdoel en de illusie dat hij kan ontsnappen aan de sleur en routine waardoor hij zich heeft laten betoveren.

Dino Buzzati (1906-1972) behoort met Pavese, Calvino en Moravia tot de grote Italiaanse schrijvers van de vorige eeuw, aan wie de Italiaanse literatuur haar internationale faam te danken heeft. Hij publiceerde romans, essays en verhalen, die treffen door hun surrealistische en fantastische elementen. Eerder dit jaar verscheen van hem bij Wereldbibliotheek Een liefde.

Voor meer informatie zie De woestijn van de Tartaren

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam