donderdag 28 maart 2019

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ĎDe verborgen dochterí van Elena Ferrante

Zojuist verschenen: Kijken in de spiegel
woensdag 24 mei 2006

Zojuist is de essaybundel Kijken in de spiegel van de beroemde IsraŽlische schrijver A.B. Yehoshua verschenen.

In drie opstellen zoekt Yehoshua naar een verklaring voor het antisemitisme, onderzoekt hij het recht op een eigen joodse staat en stelt hij de vraag of de zionistische revolutie nog zin heeft. De rode draad in deze opstellen is de overtuiging van de auteur dat slechts moreel zelfonderzoek IsraŽl en de joden een uitweg uit de huidige rampzalige situatie kan bieden. Dit morele onderzoek leidt tot pijnlijke en fundamentele vragen over de joodse identiteit, maar helpt ook antwoorden te vinden op de uitdagingen waar het land voor staat. De drie opstellen zijn helder van taal en toon, en krachtig van argumentatie.

Yehoshua houdt IsraŽl en de joden een spiegel voor en pleit voor een ingrijpende wijziging van het joodse zelfbeeld als enige remedie voor de problemen. Het gaat over verzoening, identiteit en de toekomst van IsraŽl.

Voor meer informatie klik hier

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam