woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Boem! Paukenslag bij Wereldbibliotheek
woensdag 15 maart 2006

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2006 heeft Wereldbibliotheek twee literaire parels een nieuw leven gegeven.

- Novalis De genius van de zang

Het schitterend sprookje over een koning, zijn dochter en een dichter, door een van de grootste schrijvers uit de romantiek, Friedrich von Hardenberg, ofwel Novalis (1772-1801).

Een facsimile van het premieboek van de Wereldbibliotheek Vereniging uit 1941.
Ingeleid en vertaald uit het Duits door Dirk Coster, vertaling van de gedichten door P.C. Boutens
Illustraties en bandtekening van Thijs Mauve

Gebonden
16 x 23,5 cm
32 bladzijden
ISBN 90-284-2151-3
14,50 euro

- Josef Bor Requiem Theresienstadt

In de zomer van 1944 wordt in het concentratiekamp Theresienstadt het Requiem van Verdi ingestudeerd door een grote groep joden.
Dirigent Rafael Schächter gaat volledig op in zijn taak. Consciëntieus zoekt hij naar solisten en bovendien probeert hij zijn zangers voortdurend aan te vullen, omdat de transporten naar Auschwitz doorgaan. Tenslotte heeft de uitvoering plaats voor Eichmann, de kampleiding en andere hoge nazi’s. De spanning bij dirigent, solisten en koor bereikt een climax, waarin hoop en ellende, moed en angst losbreken in een hartstochtelijke aanklacht tegen de moordenaars.

Dit aangrijpende verhaal wordt door Josef Bor sober en indringend verteld. Het boek gaat ook diep in op de muziek en de verschillende delen van het Requiem worden intensief onder de loep genomen. Het Requiem eindigt met ‘Libera me’ en dat komt er voor de zaal vol Duitse officieren als een hartstochtelijke strijdkreet uit.

Voor meer informatie zie Requiem Theresienstadt

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam