Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale premičre HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Reeks lezingen Wereldbibliotheek-auteurs
dinsdag 11 oktober 2005

In november heeft Wereldbibliotheek in samenwerking met de Openbare Bibliotheek van Amsterdam een reeks lezingen georganiseerd.

Uiterlijk in de Politiek
Lezing van Catrien Santing en Margrith Wilke, samenstellers en mede-auteurs van het boek Machtige lichamen. Het vingertje van Luns en andere politieke wapens. Een leuke lezing over uiterlijk en lichaam als wapens in de politieke arena, met de kleermaker van Roosevelt, de kale schedel van Pim Fortuyn en de verkreukelde pakken van Joop den Uyl.
Zondag 13 november 2005, 15.00 uur
Toegang: €5,-
Voor meer informatie over het boek zie Machtige lichamen

Sándor Márai
Márai-avond met o.a. Ursul de Geer en Henry Kammer. Ursul de Geer vertelt over zijn liefde voor het werk van Sándor Márai en waarom hij zijn werk bij uitstek geschikt vindt voor het toneel. Henry Kammer, vertaler vertelt over de thematiek van Márai.
Donderdag 17 november 2005, 19.00 uur
Voor meer informatie over de auteur zie Sándor Márai

Lezing met Govert Schilling
Een fascinerende reis door het universum. Govert Schilling, wetenschapsjournalist en astronoom, houdt een toegankelijke lezing over de drie grootste raadsels van het universum, zwarte gaten, buitenaards leven en de oerknal.
Vrijdag 18 november 2005, 17.00 uur
Voor meer informatie zie Govert Schilling

Lezing over het boek Kind van de toekomst. De wondere wereld van Otto van Eck (1780-1798)
Op basis van de persoonlijke documenten van Lambert van Eck en zijn zoon Otto van Eck schreven de Rotterdamse historici Baggerman en Dekker een fascinerende geschiedenis van de Nederlandse samenleving op het einde van de achttiende eeuw, waarin het geloof in de maakbaarheid van mens en maatschappij ontkiemde.
Dinsdag 22 november, 19.00 uur
Toegang: €5,-
Voor meer informatie zie Kind van de toekomst

De lezingen vinden plaats in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam