Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

Onze auteur Markus van der Graaff was afgelopen week te gast bij Lezentv om over zijn debuutroman Mijn moeder en haar zoon te praten. Het interview is hier terug te kijken.

In Mijn moeder en haar zoon staat Marius Beeke centraal, een zwijgzame jongen die de wereld nieuwsgierig in zich opneemt: de nieuwbouwwijk die om hem heen ontstaat, het rumoerige winkelcentrum, het handjevol mensen dat hem omringt en vooral zijn moeder. In haar opmerkelijke taalgebruik openbaart zij de aard en het wezen van de wereld aan iedereen die haar pad kruist, en vooral aan Marius. Haar aandeel in het reilen en zeilen van de wereld is volgens haarzelf van onschatbare waarde. Maar ze weet zeker dat Marius haar dankzij haar uitstekende opvoeding later zal overtreffen. In de tussentijd groeit Marius op in een lichtelijk vervreemdende sfeer. Hij komt zelf niet n keer aan het woord, hij kijkt en luistert terwijl de drang in hem steeds groter wordt om het kwetsbare in de samenleving - vooral zijn moeder te beschermen.