woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018
woensdag 16 mei 2018

Vaderland van Fernando Aramburu is bekroond met de prestigieuze Italiaanse literatuurprijs Premio Strega Europeo. Deze prijs is de Italiaanse tegenhanger van de Man Booker International Prize, en wordt jaarlijks toegekend aan de Italiaanse vertaling van een roman van een Europese auteur. In Spanje zijn inmiddels meer dan 600.000 exemplaren verkocht en de roman werd lovend ontvangen door de internationale pers.

Vaderland werd reeds bekroond met drie grote Spaanse literatuurprijzen: Premio de la Crítica, Premio Tusquets editores en Premio Nacional de Narrativa. De Nederlandse en Vlaamse pers over Vaderland:

‘De vaart, spanning en aangrijpende psychologie maken het moeilijk deze pageturner weg te leggen.*****' NRC Handelsblad

‘De beklemmende sfeer in een nationalistisch bergdorp wordt op meesterlijke wijze opgeroepen (...) Aramburu heeft de ETA een verpletterende literaire nederlaag toegebracht.****' De Standaard

'Aramburu overtuigt met de trauma's bloot te leggen die politieke terreur veroorzaakt. In levendige taal toont hij hoe liefde voor de eigen cultuur ook positief kan worden beleden.****' AD

‘Meeslepend, beklemmend en fel realistisch (...) Aramburu toont zich een groot kenner van Baskenland en de ETA-tentakels.' Het Parool

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam