donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu
vrijdag 2 maart 2018

De week verschijnt de Nederlandse vertaling van Vaderland, de Spaanse bestseller van Fernando Aramburu. Van dit meesterwerk zijn in Spanje inmiddels 600.000 exemplaren verkocht en het boek bezette wekenlang de eerste plaats van de Spaanse bestsellerlijsten. Deze week verschenen interviews met Aramburu in o.a. Trouw en NRC Handelsblad. Het interview in De Volkskrant volgt nog. Bekijk hier het interview met Aramburu voor NOS.

Over Vaderland

Vaderland is een grootse roman over twee families die in het reine moeten zien te komen met wat het Baskische terrorisme hun heeft aangedaan. Fernando Aramburu beschrijft met veel menselijkheid de slachtoffers én de daders van het conflict. Hij laat zien wat de gevolgen van de politieke situatie in Baskenland en het terrorisme van ETA zijn voor het dagelijkse leven van gewone mensen, op welke manier menselijke relaties en vriendschappen en de samenleving als geheel worden vergiftigd door het politieke geweld, hoe vrienden en buren openlijk vijanden worden en democratische en menselijke waarden worden ondermijnd en plaatsmaken voor hypocrisie. Een universeel en onvergetelijk verhaal over vergeven en vergeten, vriendschap en verzoening.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam